Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Όταν χαϊδεύεις φίδια...

Υπάρχει ένας αστικός μύθος που μάλλον προήλθε από το εξωτερικό όπου, μια οικογένεια αποφάσισε να πάρει για κατοικίδιο έναν πύθωνα, επειδή γιατί όχι, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος μέσα στο σπίτι, επειδή και πάλι γιατί όχι; Μια μέρα, ο πύθωνας αποφάσισε να πάει να ξαπλώσει δίπλα στο παιδί της οικογένειας και να τεντωθεί, κάτι που επαναλάμβανε κάθε βράδυ. Οι γονείς το θεώρησαν γλυκούλι, μόνο που όταν το αποκάλυψαν στον κτηνίατρο, εκείνος τους ζήτησε να τον θανατώσουν, αφού ο πύθωνας τεντωνόταν για να μετρήσει το μέγεθος του παιδιού ώστε να υπολογίσει αν μπορεί να τον φάει.
Έτσι λοιπόν και η Τουρκία σαν κακομαθημένο, παραχαϊδεμένο κατοικίδιο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποφάσισε να δείξει την πραγματική φύση της.
Εμείς ως Έλληνες το γνωρίζουμε και φυσικά πολλοί αφυπνισμένοι Ευρωπαίοι το γνώριζαν επίσης.
Καθοδηγούμενοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί μας πουλάγαν θεωρίες για φιλικές σχέσεις και ευρωπαϊκή Τουρκία, αλλά τελικά το φίδι δεν μπορούσε να κρύψει την φύση του.
Σε μία Ευρώπη που αλλάζει και αρχίζει και αντιλαμβάνεται τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται από την απομόνωση του Ισλάμ σε γκέτο, την ασυμβατότητα των μουσουλμάνων με τα δυτικά πρότυπα κοινωνίας και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, πως γίνεται πλέον να εμπιστευτούν μια χώρα που οδεύει προς χαλιφάτο;
Εδώ και χρόνια υπήρχαν εκατοντάδες άρθρα με αποδείξεις της συνεργασίας της Τουρκίας με το ISIS, το ISIL και τον FSA, με στρατόπεδα εκπαίδευσης εντός Τουρκίας, υγειονομική περίθαλψη τρομοκρατών, παροχή οχημάτων Toyota και εμπόριο πετρελαίου.
Το κεμαλικό όραμα μιας ευρωπαϊκής Τουρκίας το διαδέχθηκε μία βαθειά εθνικιστική ισλαμιστική πολιτική Ερντογάν που με μία "μαϊμού" προσπάθεια πραξικοπήματος σε μια νύχτα ξεριζώθηκαν χιλιάδες Τούρκοι από διάφορές κρατικές και στρατιωτικές θέσεις.
Ουσιαστικά μας έκανε καλό γιατί δημιουργήθηκαν κενά στο στράτευμα και στην πραγματικότητα αυτοσαμποτάρανε αυτό που έχτιζαν επί χρόνια. Ποσώς και μας ενδιαφέρει αν μπήκαν φυλακή οι Γκιουλενιστές, Κεμαλικοί κτλ αφού για εμάς δεν παύουν να είναι οι ίδιοι Τούρκοι του Σισμίκ, του Χόρα και των Ιμίων με τις ίδιες επεκτατικές βλέψεις.
Από την άλλη παρατηρούμε μια έλλειψη ελέγχου από τον Ερντογάν και τους βουλευτές του που πλέον κάνουν ανοικτές επιθέσεις στην Γερμανία, την Ολλανδία και την ΕΕ, ενώ μέσα στην αυταπάτη τους ότι είναι υπερδύναμη προσπαθούν να εκβιάσουν τις ΗΠΑ και την Ρωσία σε διάφορα διεθνή θέματα από την χρήση του Ιντσιρλίκ και την κατάσταση στην Κριμαία μέχρι το θέμα της Συρίας και των Κούρδων.
Το φίδι μετρήθηκε και πλέον έχει φτάσει σε ένα ικανό μήκος να αρχίσει να τρώει ή έτσι νομίζει, αφού οι συνεχόμενες στρατιωτικές ήττες στην Συρία και οι σφαλιάρες στην διεθνή πολιτική αρένα μάλλον δείχνουν ότι και ένα ποντίκι είναι δύσπεπτο.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέλλον, αλλά πλέον είναι φανερό ότι το φλέρτ ΗΠΑ και Ρωσίας με τους Κούρδους είναι υπαρκτό, ενώ οι κραυγές του Ερντογάν δείχνουν κατανόηση της ήττας των μεγάλων σχεδιασμών για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και επιπλέον οι απειλές που ταυτίζονται με την ισλαμική εξτρεμιστική τρομοκρατία μόνο καλό δεν του κάνουν.
Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια παρανοϊκή προσωπικότητα που είτε κερδιθεί είτε χαθεί το δημοψήφισμα, όλα δείχνουν πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε ένα θερμό επεισόδιο ενός ψυχικά ασταθούς πολιτικού και μιας εθνικιστικά τυφλωμένης θρησκόληπτης μάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου